Sa, 27.Apr.2024 - 12:13
Yemek Kitapları

Türk Mutfağının Lezzetli Yemekleri ile Sağlıklı Beslenme ve
Şeker Hastalığını Yenme 

Gülin Tunali
Passau Kliniği'nde uzman hekim olarak görev yapan Dr. Gülin Tunalı, şeker hastalarına uygun Türk Mutfağı konulu kitap hazırladı. Diyabetle mücadele yollarının da anlatıldığı kitap, Türkçe ve Almanca olarak hazirlandi!..
Almanya'nın Passau kentinde uzman hekim olarak görev yapan Dr. Gülin Tunalı çok sayıda bilimsel eserine yeni bir kitap daha ekledi. Almanya Emeklilik Sigortası'na bağlı kliniğinde bölüm başkanı olan Dr. Tunalı, Türkler'in diyabet sorunu ile çok sık karşılaştığını bunun en büyük nedenin de beslenme alışkanlığından kaynaklandığını belirtti. Klasik Türk mutfağının kontrollü kullanılmadığında özellikle şeker sorunu olanlarda büyük rahatsızlıklara yol açtığını vurgulayan Dr. Tunalı, “Ancak birkaç hususa dikkat edilecek olursa zengin Türk mutfağı tehlikelerden çıkıp, yararlı hale gelebilir” dedi. Uzman hekim Tunali, diyabet rahatsızlığa olanlara önemli tavsiyelerde bulundu. Aynı zamanda üniversiteler ve kongrelerde ders veren mikro besin maddeleri uzmanı Dr. Gülin Tunalı şunları söyledi:
“Her geçen gün daha fazla insan şeker hastalığına yakalanmaktadır. Almanya'da diyabet uzmanlarının 2007 de yapılan Alman Diyabet Cemiyet Kongresi'nde verdikleri verilere göre şeker hastalarının sayısı 8 milyonu bulmaktadır. Yaşam tarzı ve beslenme alışkanlıklarında yapılacak değişiklikler sadece şeker hastalığının tedavisinde değil aynı zamanda şeker hastalığından korunmada da başarılı olunacağı yapılan birçok araştırmada kanıtlanmıştır.
Şeker hastalığından korunmanın en önemli yolu şişmanlığı ve bilhassa da karın çevresinde oluşan yağı eritmektir. Bunun içinde gerekli olan şey enerji alımını bilhassa yağ tüketimini azaltmak ve vücut etkinliklerini arttırmaktır. Türkçe'si kızartmaları, tatlıları, alkol ve şekerli içecekleri sınırlamaktır. Diyabetlilerin metabolizmasını sadece yağlar etkilemeyip bunun yanında kan şekerini çabuk yükseltip insülin gereksinimin artmasına neden olan şekerli yiyeceklerin de azaltılmasında yarar vardır. Bu tip yiyeceklerin yerine tam buğday unundan yapılan ekmek, posası bol sebze, kuru baklagiller, posa ve lifi bol meyve, ceviz, badem, fıstık (dikkat kalorileri yüksektir!) gibi yiyeceklere de ağırlık verilmesinde fayda vardır. Bunun yanında vücut aktivitesinin de artırılması yarar vardır. Mesela hızlı yürüyüş, yüzme, bisiklet ve diğer spor çeşitleri!.."
18,90 €
Bu ürünü alanlar başka neler almışlar?
 
Değerlendirme
Yorum bulunmamaktadır: Yorum yazınız!